… fast 1+1 är fortfarande 2

– Om ni nu var i Spanien, blev det inget bad? Du nämnde ju att det var varmt.
– Bad och bad. Jo det var varmt. Cirka 27 grader på dagen. Så stranden besökte vi ett par gånger.

20181024_113922

Härlig strand. Kallar den för Piratstranden eftersom matstället där heter Pirata. De har jättegoda tapas.

20181025_141101

Och vattnet var faktiskt ……… KALLT! Vi doppade i alla fall fötterna, som vi även luftade.

20181025_143930

Det blev några timmar där. Solen tog hårt och sen ville vi naturligtvis hämta barnbarnen vid skolan.

Vi hämtade dem varje dag förutom när vi gjorde bergsturen. Det är härligt att möta upp vid skolan, en spansk sådan.

Att lämna dem på morgonen är en upplevelse. Här i denna lilla spanska by stängs gatan av helt skoldagar. Sedan står det poliser i varje gatukorsning och stoppar trafik. Alla kommer i sista minuten så det är full rusch närmast kaos. Kram kram, hasta luego. Och alla från 5 år och upp till 11 år försvinner in vinkande. Spanska barn klädda i täckjackor och långbyxor, det är ju ändå i slutet på oktober, medan utländska barn och då främst skandinaviska, är klädda i shorts och en liten tröja nu på morgonen.

För att inte tala om när de skall hämtas. De börjar klockan 09.00 och slutar 14.00. Man kan också äta på skolan och slutar då 15.30. Sedan kan man gå på ”fritis” och slutar då 17.00. Men i alla fall när barnen skall hämtas vid 14.00 eller 15.30, är det som om byns pensionärsförening hade utflykt. Nästan bara en massa mor och farföräldrar. Många med käppen som sällskap, snackandes med någon annan gamling från byn. Men där är vi inte ännu. Ja med käpp alltså. HÄR ställer gamlingarna upp. Tror vi är yngst, där vi står utanför grinden, för denna låses inte upp förrän några minuter innan slut. Sirenen tjuter, ja siren! Som ett brandlarm ungefär, som hörs över hela byn. Första gången man hörde det blev man ju livrädd. Men vi har vant oss nu. Det är ”skolklockan”.

Lite fika efter skolan blir det. Antingen ute i byn eller hemma vid poolen, som är ISKALL!

Läxor har de i stort sett varje dag, jodå även helger! Och hjälpa till försöker man, MEN spanska är man ju inte så haj på. Fast 1+1 är fortfarande 2 såväl på spanska som på svenska. Så vi kämpar med liggande stolen. Fast jag tror inte den låg på vår tid. Division alltså.

HOLA HOLA och slut för denna gång.

Flygresan hem blev även den en upplevelse. Så klart väder att man såg Paris och Eiffeltornet, som vi passerade på vår väg hem. Med Lisbet vid rodret!

20181026_222321_LI

 

Författare: Gubbe med keps

En pensionär som känner sig lyxig att få bestämma över sin tid själv och dessutom få betalt för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s