… vill du ha kvittot?

Det var kallt, kylan var isande, ja vinden alltså, där vi stod och väntade hustrun och jag. Det här skulle bli spännande. De andra dök upp och vi stega in i mörkret. Ja helt mörkt var det inte men för oss seniorer som kräver lite mer ljus, var det mörkt. Vi trevade oss fram, ja om jag överdriver lite, och hittade salen. Vi var ett litet gäng på åtta personer. Jag såg mig omkring. Det var vackert som i en salong, det jag kunde se. Belysningen var som sagt sparsam, men ögonen började vänja sig nu och man såg lite mer.

Plötsligt hade mörkrets furste något att säga.
Morfar du skall sitta här, mormor du skall  sitta här, farmor här, farfar ………

Mörkrets furste hade talat. Det var nämligen hans nioårskalas (barnbarnet) och han hade valt Restaurang Pinchos, ett favoritställe.

Screenshot_20190508-163808_Samsung Internet

För oss som kommit upp lite i ålder var det här något nytt, en App restaurang. Man MÅSTE ha sin mobil med, hade vi fått reda på. Och så fick 9-åringen förklara för 67 och 68-åringarna hur det går till här på en Pinchos.

Nu skulle det beställas mat, pinchos och då fick alla åtta plocka fram sina mobiler och se på menyn som alltså fanns på mobilen. På mobilen fick man också beställa. Tryck tryck och skicka. Så. Wow det här var ju kul. Och nu då? – Vänta morfar, vänta!

Pinchos+app

När vi satt där och pratade och hade trevligt sa det PLING PLING PLING  i mobilerna. ”Varsågod din mat är klar!”  Det var bara till att gå fram och hämta sina pinchos, som fanns på en planka. Och gott var det, fantastiskt gott! Och nu hade ögonen börjat vänja sig, så man såg vad man åt.

20190502_181049

Vi hade beställt vars 3 pinchos gumman och jag, men gubben var mer hungrig. Tryck tryck, skicka ……….. PLING färdigt. Alltså det här var ju kul. Och inte nog med detta, när vi var färdiga och haft ett par mycket trevliga timmar, så skulle vi betala och gissa! JAAA man betalade på appen också! Sååå, klick klick skicka. Klart. Och så kom ”kyparen” – Vill du ha kvittot? – Nää, jag har ju allt i mobilen, sa jag stolt.

Du, sa jag till hustrun, det här MÅSTE vi göra om!

 

Författare: Gubbe med keps

En pensionär som känner sig lyxig att få bestämma över sin tid själv och dessutom få betalt för det.

2 reaktioner till “… vill du ha kvittot?”

    1. Vi har också provat detta matställe i Helsingborg, med våra barnbarn. Ett trevligt och annorlunda upplägg som uppskattades av oss också.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s